Ons Blauwe Goud

 

ons blauwe goud

Een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor zowel mens als dier. Daarom hebben de gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland de handen ineengeslagen om de waterkwaliteit in de Zoetermeerse plas en het stedelijke gebied te verbeteren en meer ruimte te creëren voor planten en dieren. Zo kunnen alle inwoners van Zoetermeer het water op hun eigen manier beleven.

 

 

 

Maatregelen watersysteem

De waterkwaliteit is in grote mate afhankelijk van de doorstroming van het watersysteem. De komende jaren werken wij aan een aantal maatregelen die het watersysteem van Zoetermeer als het ware omdraait.

Wat doen wij? →

Natuurkracht

De natuur helpt graag een handje mee in het zuiveren van ons water, maar daar moet het wel de ruimte voor krijgen. Daarom investeren we in natuurrijke oeverzones om het water te zuiveren en de biodiversiteit te bevorderen.

Wat doet de natuur? →

Bewustwording

Het waterschap en de gemeente hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om de waterkwaliteit te bewaken, maar dat kunnen wij niet alleen! Het water is immers van iedereen, en mensen hebben in hun dagelijkse handelingen invloed op de kwaliteit van het water.

Wat doe jij? →

 


Laatste nieuws 

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"206563"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk al het nieuws →

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom Ons Blauwe Goud.

Meld je aan

 

 

Cookie-instellingen