ons blauwe goud

Een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor zowel mens als dier. Daarom hebben de gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland de handen ineengeslagen om de waterkwaliteit in de Zoetermeerse plas en het stedelijke gebied te verbeteren en meer ruimte te geven aan planten en dieren. Zo kunnen alle inwoners van Zoetermeer het water op hun eigen manier beleven.

 

 

Maatregelen watersysteem

De waterkwaliteit is deels afhankelijk van de doorstroming van het water. De komende jaren werken wij aan een aantal maatregelen die de richting van het water in Zoetermeer als het ware omdraait.

Wat doen wij? →

Natuurkracht

De natuur helpt graag mee aan het zuiveren van ons water, maar daar moet zij wel de ruimte voor krijgen. Daarom investeren we in groene oeverzones waar verschillende plant- en diersoorten graag leven.

Wat doet de natuur? →

Bewustwording

Het waterschap en de gemeente bewaken samen de waterkwaliteit, maar dat kunnen wij niet alleen! Het water is immers van iedereen, en mensen hebben in hun dagelijkse handelen invloed op de kwaliteit van het water.

Wat doe jij? →

 


Laatste nieuws 

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"206563"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk al het nieuws →

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom Ons Blauwe Goud.

Meld je aan

 

 

Cookie-instellingen