Weelderige Waterwandeling

Zoetermeer is gevoelig voor wateroverlast en hitte. Dat kwam in 2018 uit de klimaatstresstest van Zoetermeer. Ook kampt de Zoetermeerse plas regelmatig met blauwalgen, terwijl recreanten hier juist in de hete zomers een frisse duik willen nemen. In het project Ons Blauwe Goud worden maatregelen genomen om delen van het watersysteem te verbeteren. Door meer ruimte voor water en biodiversiteit te maken, verbetert de waterkwaliteit en is het systeem bestendiger tegen hevige regenval en hitte.

 

Op de wandelroute (1,5 km) leert u meer over hoe en waarom wij de komende jaren bouwen aan een weelderige waterweg tussen de wijk Meerzicht en het Westerpark. Op de borden die u onderweg tegenkomt vindt u meer informatie over de verschillende maatregelen en hoe de buurt wordt betrokken bij de planvorming.

Stel je voor: in de toekomst zal deze route voor een groot deel langs het water lopen!

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN DE WATERWANDELING

Routebeschrijving:

Start de wandeling bij het informatiebord op de kruising van het Jonkerpad en het Kerkenbos en sla het Jonkerpad in (westelijke richting).

Ga rechtsaf naar het Jagersbos en loop langs de RandstadRail.

Ga linksaf onder de RandstadRail door richting het Zalkerbos.

Volg het voetpad langs het water tot het volgende informatiebord.

Blijf met de weg mee het water langs het Zalkerbos volgen, richting de rotonde.

Houdt rechts aan bij de rotonde (Meerzichtlaan). Volg het voetpad langs het water.

Sla bij de volgende kruising linksaf naar de Zonnenberg. Steek hiervoor de Meerzichtlaan over. Vervolg de wandeling langs het water.

Ter hoogte van Hofstede Meerzicht gaat de Zonnenberg over in het Hofstedepad. Blijf rechtdoor lopen.

Het informatiebord langs het Hofstedepad is het eindpunt van deze wandelroute.

Uiteraard kunt u de wandeling nog verlengen door aan te sluiten op één van de wandelroutes in het Westerpark. Ontdek de mogelijkheden via Zoetermeer is de plek. Of wandel door naar TOP-Westerpark (rechtdoor, op de kruising bij de RandstadRail links).

Cookie-instellingen