Kapwerkzaamheden Westerpark

25-02-2023
617 keer bekeken

In week 9 worden langs het Hofstedepad 10 bomen en een stuk bosplantsoen gekapt. Dit is nodig om ruimte te maken voor een nieuwe watergang. Op onderstaande kaart staat aangegeven om welke bomen het gaat. De bomen en directe omgeving zijn gecontroleerd op nesten van beschermde diersoorten.

Compensatie

Voor elke boom die gekapt wordt, komt een nieuwe boom terug. Dat heet compensatie. Bij het Westerpark komen meer bomen terug, dan er gekapt gaan worden. Er worden hier 32 bomen herplant om de bomenkap te compenseren.

Circulair

De bomen worden in grote stukken gezaagd en afgevoerd naar een gemeentelijk depot bij Snowworld. De natuurtuinen uit de omgeving kunnen dan stukken uitzoeken voor eigen gebruik. Het overige hout gaat naar parken in en rondom Zoetermeer voor inrichting of instandhouding van de parken. Denk bijvoorbeeld aan meubilair of natuurspeeltuinen. Zo zorgen we ervoor dat het hout een nuttige en lokale bestemming krijgt.

Proefsleuven

Ingenieursbureau RPS graaft op vrijdag 3 maart ook een paar proefsleuven op deze locatie om kabels en leidingen te lokaliseren. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden op het graven van de watergang. Deze werkzaamheden duren 1 dag. Alle proefsleuven worden in het gazon gegraven, waardoor er geen wijzigingen in de verkeerssituatie zijn. RPS herstelt het gazon naar originele staat, maar het gras zal even nodig hebben om terug te groeien.

Meer informatie over de watergang

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen